Voor-en nadelen 3ABC & 4AB(C)

Nee, ik heb het niet over een wiskundige formules. Ik wil het graag met je hebben over de verschillende haartypes en met name de voor- en nadelen hiervan.

Voor velen is kroeshaar onlosmakelijk verbonden met de codes 3ABC & 4AB(C). Het probleem met het classificeren van haar is dat de meeste mensen zich richten op ABC, 3/4. Laten we het eerst hebben over de verschillende haar classificatiesystemen.

 

F.I.A. system behoort ook tot de verschillende haar classificatiesystemen (geen afbeelding).

images (1)mnL.O.I.S. hairtyping system

Binnenkort meer over L.O.I.S.

3
Mizani natural curl key

De bekendste haar classificatiesysteem is van Andre Walker. Wist je dat haartype 4C niet in Andre Walkers’s originele haar classificatiesysteem voorkwam.

Natural-hair-type-gude4

Andre Walker hair typing system

Wanneer we praten over haartypen waar hebben we het dan over? ‘Ik heb haartype 3A’ of Ik heb haartype 4B’ wat men eigenlijk probeert te zeggen is onder andere welke diameter hun krul heeft. Krulpatroon 3A of 4B zegt niet alles over je haar.

De voor- en nadelen:

Voordelen:
– hair classification is een universeel begrip (afgezien de taalbarriere).
– hair classification kan een persoon die weinig tot niets weet over verschillende krulpatronen ‘hulp’ bieden om te starten met zijn  hair journey.
-hair classification kan een hulpmiddel zijn voor mensen die hun haar willen vergelijken met het haar van iemand anders. SIDENOTE: Ik zeg vergelijk helemaal niet! It will drive you crazy!

Nadelen:
– houdt het hiërarchisch systeem in stand (goed haar, hard haar, zacht haar, Afrikaans haar)
-dit systeem is vooral gericht op het “begrijpen” van je krulpatroon en niet gericht op dé belangrijkste zaken zoals textuur, dichtheid en porositeit.

Elimineert de behoefte aan een hiërarchisch systeem en breekt met de “good hair”/”bad hair”. Ongeacht het gebruikte classificatiesysteem, kijk hoe je haar reageert bij het gebruik van verschillende producten en bepaal welk product het beste is voor JOU. Wat voor de één werkt (ondanks dat je denkt dat je precies hetzelfde krulpatroon hebt) hoeft niet voor jou te werken.

Oh als we toch in termen praten van krulpatronen ik heb 4DDD. Huh! Inderdaad bestaat niet. Ik wil mijn haar niet typeren door een cijfer en een letter.

Binnenkort een post over textuur, dichtheid en porositeit. Volg je mij al? Dan kan je op de hoogte blijven.
www.facebook.com/tcobnl & instagram: thecolourofbeautynl

Hoe denk jij over haar classificatiesystemen?

Peace, Love and Harmony

Amanda

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *