Veilig en vertrouwd

Al 5 maanden Koos Werkeloos, maar ben op dit moment gelukkiger dan ooit.

Mijn vorige baan was niet mijn ‘droombaan’, maar was mijn veilige en vertrouwde (geld)haven. Ik had een contract voor onbepaalde tijd en daar is ook alles mee gezegd.

Nu dat mijn veilige en vertrouwde (geld)haven weg is, ben ik nog meer gaan nadenken.

Jaren gewerkt en ik heb geen voldoening eruit kunnen halen, MAAR omdat ik na 6 maanden een contract voor onbepaalde tijd kreeg aangeboden was mijn zoektocht naar een ‘passende’ baan voorbij. Ik greep deze kans met beide handen vast. Waarom? Houvast in onzekere tijden.

Mijn grootste angst was het niet hebben van ‘zekerheid’. Mijn ‘zekerheid’ was mijn inkomen. Angst voor het veranderen van vertrouwde vormen. Zelf als het vertrouwde niet meer positief was. Angst om niet te durven los te laten aan mijn veilige en vertrouwde (geld)haven.

Ik heb een aantal belangrijke lessen geleerd. Geld gaf mij op dat moment zekerheid, waardoor ik het ervaarde als gelukkig zijn (lees: verwarde met gelukkig zijn). Zekerheid wordt sterk beïnvloed door ons fundament (werk/relatie/gezondheid). Ronduit zekerheid is tijdelijk.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Shivani
    14 januari 2014 / 17:18

    Amen, Aman! Ik ben me ook sterk bewust van het volgende: the only two things that are certain is that on one day our lives will end and that everything else remains uncertain!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *