Trail & Error Tribulations

Vrijdag 5 april 2013 was het zover. The big day althans voor mij is een bezoekje aan de kapper altijd een happening. Een week van tevoren ben ik langs geweest en vroeg om advies en liet X de onderstaande foto van Taren Guy zien. Uitdrukkelijk vertelde ik X dat het gaat om het model en de kleur (highlights).

IMG_1986[1]

Eindelijk ik zat op vrijdag 5 april in de kappersstoel. Het zweet brak mij van alle kanten uit, maar ik dacht van het komt allemaal goed. Ik probeerde ontspannen te zitten, maar ik zag er alles behalve ontspannen uit. Nogmaals met X besproken hoe ik mijn haar graag wil hebben. X gaf akkoord en we begonnen met het oplichten van mijn haar.

De bedoeling was dat ik alleen mijn haar ging kleuren (bruin/koper), omdat ik even wat anders wilde hebben. Toch besloten om mijn haar meer in model te knippen. Zo gezegd hmm zo ongeveer gedaan. Na uren te hebben gezeten was ik eindelijk klaar. Ik was het al niet meer gewend om zolang te zitten voor mijn haren.

Before

IMG_1988[1]

IMG_1989[1]

IMG_2001[1]

After

IMG_1990[1]

What the peep!?!

IMG_1991[1]

Zucht! Thuis aangekomen begon ik mijn haar beter te inspecteren, maar elke keer wanneer ik naar mijn haar keek sprongen de tranen in mijn ogen. Ik was in de veronderstelling dat wanneer ik mijn haar zelf zou doen dat het wel mee zou vallen.

IMG_1992[1]

IMG_1993[1]
Hold on! What happend? Ik kon het niet geloven! Hoezo heb ik een matje achter? Tja daar ging ik weer! Cry me a river van teleurstelling en boosheid.

IMG_1994[1]

Waar is mijn haar gebleven? Waarom lijk ik op een kaketoe? Er werd geconstateerd dat mijn haar gebroken was op 1 plekje. Ik ben nog steeds van mening dat X mijn haar op de bovenstaande foto te kort geknipt heeft, maar X wilde het niet toegeven.

IMG_1996[1]

IMG_1998[1]

De volgende ochtend belde ik X en vertelde mijn ongenoegen. Er werd een afspraak met mij ingepland, om te kijken wat er aan de hand was. Er werd gekeken naar mijn haar en mijn haar werd opnieuw gekleurd en geknipt, want ik had immers niet om oranje haren gevraagd en ook niet om een matje achter in mijn nek.

Aftermath

Tijdens het gesprek heeft X aangegeven dat X het niet op de juiste manier heeft aangepakt. Mijn haar is geknipt zoals iemand met relax haar. Mijn haar is in laagjes geknipt, maar niet op de juiste manier. Het is onder langer en boven korter terwijl het andersom had moeten zijn. Al met al een excuses en de eigenaar vond het fijn dat ik terug was gekomen.

IMG_2002[1]

Alweer een jaar geleden en wat ik met mezelf heb afgesproken dat ik echt niet meer naar de kapper ga, om mijn haar te kleuren of te punten/model te knippen. Ik dacht echt dat ik mijn kroon verloren was. Het duurde even voordat ik kon wennen aan mijn nieuwe kapsel. Lesson learned again!

INCH

Volg:
Share:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *