Silisponge dé nieuwe beautyblender?

Elke dag is er wel een nieuwe up-date met betrekking tot nieuwe producten in beautyland. Dit keer is de silisponge beautyland aan het veroveren. Deze sponge is een product van Molly Cosmetics. Er zullen ongetwijfeld andere beautymerken volgen met een soortgelijke sponge. Mocht je nog niet weten wat de Silisponge precies is, wait and let me tell you. The beautyblender of the future.

silisponge

Een siliconen spongs die velen doen denken aan de zelfklevende siliconen bh, gelpads die je in je schoenen draagt om je hielen te verlichten en of tepelcovers. Gelukkig is de sponge dit allemaal niet, maar wat is het wel? Je moet de silisponge zien als een applicator zoals kwasten/sponsjes, maar het verschil is onder andere dat het minder product verbruikt en het is hygienischer dan voornoemde apllicators. Op de foto hierboven zie je een splinternieuwe sponge.

silisponge
silisponge

Op de foto’s hierboven zie je een gebruikte sponge. Zou je niet zeggen hé! Deze sponge wordt vooral vergeleken met dé beautyblender. Een droge beautyblender is hetzelfde formaat als de sponge. Ik druk op beide foto’s een beetje in de sponge zodat je kan zien hoe het dan eruit zien. Haal je de druk ervan af dan is het gewoon weer een ‘gladde’ spons. De spons is niet geurloos. Ik kan de geur niet omschrijven, maar het is geen overheersende geur.

Voordelen Silisponge:

  • budget € 11,95
  • online verkrijgbaar bij coos_shop
  • geschikt voor cream/liquid producten
  • hygiënisch
  • verbruikt minder product & geen vieze vingers
  • non toxic & geen schimmel op je sponge
  • makkelijke schoon te maken
Nadelen Silisponge:
  • als je niet zonder je beautyblender kan leven
  • pas op met scherpe voorwerpen

Aanbrengen
Meestal gebruik ik mijn vingers om mijn concealer aan te brengen, dit is nu verleden tijd. Ik had verwacht dat ik moeite zou hebben met het aanbrengen van mijn concealer, maar het ging gesmeerd. Ik had verwacht dat ik zou achterblijven met strepen (streaking) op mijn gezicht en dat ik nog steeds in de weer moest gaan met kwasten. Ook dit is nu verleden tijd. Sommige reviews vinden deze spons onzin en gebruiken liever hun kipfiletje uit hun bh. Prima, maar ik gebruik de silisponge.

Tijdens het aanbrengen gebruik ik mijn mixing palette (een roestvij staal). Op mijn mixing palette zet ik mijn concealer en pak het daarna op met mijn silisponge. Daarna smeer ik het onder mijn ogen. Laatste stap maak ik deppende bewegingen voor een nog mooier resultaat en klaar.

Schoonmaken
Na het gebruik van de silisponge ben ik het gaan wassen met lauw water en een beetje zeep. Binnen een minuut was ik klaar. Dit is wel even anders dan mijn kwasten/sponzen wassen. Sommige mensen ervaren schimmel op hun beautyblender, met de silisponge is dit ook verleden tijd.

Silisponge

Ik ben ontzettend blij met mijn silisponge. Het is klein/compact en doet zijn werk goed. Je gebruik minder product en mijn vingers blijven schoon. Ik kon de concealer makkelijk rond mijn aanbrengen met de spons. Ik heb reviews gezien waar men oogschaduw, banana powder en of lipstick aanbrengen met de sponge. Hier is de sponge niet voor gemaakt. In sommige reviews vinden ze het niet ‘ok’ dat het woord sponge wordt gebruikt, omdat een spons absorbeert en de silisponge doet dat niet. Ok, misschien siliblender of silipad? Oh ja en mocht er een scheur komen in je silispong dan moet je het vervangen. Tot nu toe is dit voor mij dé uitvinding van 2016 ongeacht de naam!

silisponge

De Silisponge is verkrijgbaar bij Coos-shop voor € 11,95.

Molly Cosmetics brengt begin januari 2017 een limited edition uit. Het gaat stardust heten en is rond van vorm. Het past in een compact doosje en je kan het makkelijk meenemen.

Zou jij een silisponge aanschaffen? Wil je zien hoe ik mijn concealer aanbreng met de silisponge?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *