Review Essence: My skin

Good morning!

Twee weken geleden was ik in de Kruidvat en mijn oog viel op de verzorgingslijn van Essense my skin genaamd.  Ik kocht de

-tinted moisturizer for medium to dark skin;IMG_1238[1]
-c
ooling eye roll-on;
-mattifying cream.

 

 

 

 

 

 

De tinted moisturizer is voor de getinte tot donkere huid. De formule is verrijkt met perzikpitolie & acaibessenextract. Beschermd en hydrateert de huid tot wel 24 uur en is olie vrij. Lichtreflecterende pigmenten geven de huid een gezonde en frisse look. Verkrijgbaar bij de Kruidvat voor € 2,29.

IMG_1212

IMG_1215     

Ik opende de tube en ik was al skeptisch. De kleur is aan de lichte kant.

IMG_1224

De tinted moisturizer is goed smeerbaar en heeft een heerlijke ‘lichte’ frisse geur. Op het moment dat ik de moisturizer begon te smeren op mijn hand wist ik dat dit niet veel goeds beloofde.

IMG_1230

En ja hoor ik smeer het op een gedeelte van mijn gezicht, 30 minuten wachten en tja kijk zelf maar.

IMG_1239

Ken je Casper the friendly ghost en Phantom of the opera? Precies ik hoef niets meer te zeggen. Deze tinted moisturizer medium to dark skin is een epic fail voor de donkere huid.

The cooling eye roll-on is een verkoelende hydrogel verrijkt met komkommerextract en is alcohol- en parfum vrij. Vermindert gezwollenheid en eerste tekenen van vermoeidheid. Daar kan ik wel hulp bij gebruiken! Ik heb wallen onder mijn ogen en ja zo ben ik geboren. Mijn wallen vallen meer op, omdat ik ook last heb van donkere kringen. Het verkoelende effect wordt grotendeels veroorzaakt door het metalen bolletje dat vast zit aan de tube. De gel hoeft je er niet eruit te knijpen, maar je brengt het met ronddraaiende bewegingen aan. Deze verkoeldende hydrogel kan je onder of over je make-up dragen. Verkrijgbaar bij de Kruidvat voor € 2,49.

IMG_1242[1]

Verwacht geen wonderen! Het gaat niet je donkere kringen of wallen laten verdwijnen. De gel voelt niet plakkerig aan en ik vind het heerlijk om te gebruiken. Mijn wallen en oogleden krijgen een oppepper en is 100% alcohol- en parfum vrij voor maar € 2,49.

IMG_1245[1]

Last but not at least the mattifying crème. Deze matterende crème is speciaal ontwikkeld voor de gecombineerde huid. De crème matteert tot 12 uur lang en is olie vrij.

IMG_1248[1]

De crème is erg licht om aan te brengen en heeft een lichte frisse geur. Wacht na het aanbrengen van de crème even 10 minuten, zodat het kan intrekken. Bij mijn neus maak ik meer talg aan en na het smeren van de crème voelt het niet meer vettig aan. Voor mij matteert de crème niet tot 12 uur lang, maar wel voor een aantal uurtjes. Verkrijgbaar voor €1,99 bij de Kruidvat.

IMG_1255[1]

Twee van de drie producten (matterende creme en cooling eye roll-on) zal ik blijven gebruiken. De cooling eye roll-on gaat in mijn make-up tas! De tinted moisturizer is niet geschikt voor mijn huidskleur en zal dan ook verdwijnen in een ton.

Volg je mij al? Waar wacht je dan op? Het is gratis. Zie link in de sidebar (rechts) op mijn blog.

Zo blijf je op de hoogte!

Peace, Love and Harmony

Amanda

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 15 februari 2014 / 18:20

  oohh ik ben best benieuwd naar die matterende creme. Ik heb die tinted moisturizer vorig jaar gekocht puur uit nieuwsgierigheid. Nou, het was precies zoals het bij jou uitkwam! Ik heb het nog af en toe geprobeerd in combinatie met nivea creme of BB cream, maar nee. Goed om te zien dat het niet per se aan mij ligt 😉

  • 15 februari 2014 / 18:49

   Nee, hoor het ligt echt niet aan jou! Echt jammer dat op de moisturizer medium to dark skin opstaat. Waarschijnlijk stuur ik nog een mailtje naar Essence.

   De matterende creme smeer ik vooral bij mijn t-zone. Niemand wilt met een glimmend hoofd rondlopen. Het beweert dat het wel tot 12 uur lang blijft zitten. Na ongeveer 8 uurtjes zie ik wel glans op mijn t-zone verschijnen. Deze creme zal ik zeker ook vaker gebruiken. Hoop je vraag beantwoord te hebben.

   Amanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *