Persoonlijk | Help ik ben lactose-intolerant!

 

Gister las ik een artikel op Elegancy101 over waarom zwarte mensen geen melk moeten drinken. Guess what!…Inderdaad ik ben lactose-intolerant. Sinds mei 2014 staat er in mijn concepten een artikel over lactose-intolerantie, maar om de één of andere reden heb ik het nooit gepubliceerd. Alhoewel er veel mensen lactose-intolerant zijn, zijn er genoeg mensen die niet weten wat het is en wat het met je lichaam doet.

Ongeveer 14 jaar geleden at ik weleens cornflakes. Altijd na het eten van cornflakes had ik heel veel slijm in mijn keel. Ongeveer 30 minuten later vond ik dat ik uit mijn mond rook. Er kwam een walm uit mijn mond waar ik niet tevreden over was.  Ik stopte met het eten van cornflakes en onbewust ook met het ‘drinken’ van melk. Dit waren voor mij de eerste tekenen. Ik kan je meerdere voorbeelden geven, maar ik bespaar het je.

Lactose ook wel melksuiker genoemd en komt voor in melk en in melkproducten. Om deze lactose te kunnen verteren heb ik een enzym lactase nodig. In onze dunne darm wordt lactase aangemaakt. Wanneer er geen of niet genoeg lactase wordt aangemaakt, kunnen mijn darmen lactose niet goed verteren. Deze stomme lactose komt dan onverteerd in mijn dikke darm terecht and let me tell you. It’s about to go down! Meestal binnen 30 minuten krijg ik buikpijn, kramp, opgezette buik, misselijkheid, winderigheid en diarree.

Het is belangrijk om te kijken wat je wel kan eten wanneer je lactose-intolerant bent. Ik som een aantal producten, gerechten en dranken op wat ik niet kan eten zonder dat er gevolgen aan zijn verbonden:
♦ Taksi, milkshake, sommige diepvries groenten, sommige snoepjes;
♦ kaas, yoghurt, kwark, vla en pudding;
♦ roomboter, slagroom, roomijs, ;
♦ chocolademelk, die zogenaamde gezonde melkdranken met verschillende smaakjes, melk;
♦ krenten- en mueslibol, croissant, muffins, pannenkoeken, poffertjes, wafels, pizza, taart, brood gemaakt met melk;
♦ de Italiaanse en Griekse keuken gebruiken vaak melkproducten.

Vermijden van melkproducten is voor mij een noodzaak, maar wist je dat lactose-intolerant zijn normaal is. Volwassen dieren drinken geen moedermelk meer, maar waarom drinken wij als volwassenen melk van een ander dier? Nu denk je vast maar waarom verkopen ze dan nog melk? Money..money..money Waarom verkopen ze nog sigaretten? Yup, it’s all about the money. Er is genoeg leesvoer op het web te vinden over hoe ongezond melk is.

Melk is niet goed voor elk!

Ben jij zelf lactose-intolerant of ken je mensen in je omgeving die dit zijn?

Until next time ♥ Amanda
I N S T A G R A M | F A C E B O O K

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 20 maart 2015 / 12:44

    Huh, ik snap de link tussen lactose en diepvriesgroenten niet helemaal?

    • 20 maart 2015 / 12:52

      Lactose kan ook verwerkt worden in diepvriesgroente. Na het eten kreeg ik alle symptonen en dacht net zoals jij huh?! Ben ik de ingredienten gaan lezen en ja hoor er stond lactose ertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *