Persoonlijk | Hangende oogleden (hooded eyes) + tips!

Waarom kijk je zo boos? Je ogen zijn best wel dik! Droopy! Je moet aambeienzalf gebruiken! Je, hebt monolids! Ja ja, zo is het wel genoeg. Ik weet dat mijn oogleden er anders uit zien, maar het is echt niet nodig om iemand de grond in te boren. YouTube filmpje na YouTube filmpje en er ging een lampje branden. Nu weet ik het zeker ik heb hangende oogleden.

Vaak denken mensen dat hangende oogleden alleen voorkomt bij oudere mensen. Nope, ik ben ermee geboren en hoe ouder ik word zullen mijn oogleden nog meer gaan hangen (grrr!!). De Engelse benaming voor hangende oogleden is hooded eyes. Overtollige huid (kapje) die mijn oogplooi (crease) bedekken.

Monolids en hooded eyes zijn niet hetzelfde. Bij monolids heb je bijna geen oogleden en bij hooded eyes heb je wel oogleden, alleen spelen ze verstoppertje.

ooglid, crease, hooded, tcobnl, black

hooded, eyes, tcobnl, beauty, dark, skin,

In het verleden heb ik geprobeerd om ooglooks te creëren. Believe me, het leek alsof ik had gevochten met mijn oogschaduw. Het is overigens niet onmogelijk om ooglooks te creëren met hangende oogleden, maar het is echt oefenen. Google + hooded eyes en je zal je verbazen hoeveel mensen hooded eyes hebben.

Tips!

1. Er is niets mis met je hangende oogleden.
Je ogen zijn uniek en horen simpelweg gewoon bij jou. Omarm je ‘unieke’ schoonheid. You’re beautiful.

2. Mascara, mascara en nog eens mascara!!! (mocht je geen valse wimpers gebruiken)
Ok onze wimpers moeten spreken en dat doen we door mascara aan te brengen.

3. Wenkbrauwen
De boog van je wenkbrauw goed definiëren. Je creëert dan het effect dat je oogleden groter zijn. In feite mooie wenkbrauwen zijn altijd een must!

4. Valse wimpers
Met valse wimpers accentueer je je ogen. Let wel op welke valse wimpers je koopt.

hooded, eyes, dark, skin, tcobnl,

Er zijn nog veel meer tips. Voordat ik jullie voorzie met tips over het aanbrengen van oogschaduw, moet ik eerst heel vaak gaan oefenen. Bekijk tutorials op YouTube over hooded eyes. Gebruik een superdunne kwast voor het aanbrengen van eyeliner. Helaas is een winged eyeliner niet helemaal geschikt voor hooded eyes, maar onmogelijk is het niet.

Mocht iemand je nog ‘pesten’ met je unieke oogleden?! Schreeuw dan net als Ceaser (Rise of the planet of the apes) NOOOOOOOOOOOO!

Q: Heb jij ook iets unieks in je gezicht?

Until next time ♥ Amanda
I N S T A G R A M | F A C E B O O K

Like, Share and Comment

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 24 februari 2015 / 08:03

  Herkenbaar! Ik heb zelf ook hooded eyes en oogschaduw aanbrengen is iets waar ik nog steeds mee aan het oefenen ben. Eyeliner idem. Onlangs heb ik valse wimpers gevonden die gelukkig wel bij mijn ogen passen. Handige post! xEliza

  • 24 februari 2015 / 08:31

   Let me know wanneer je een ooglook gecreeerd hebt. Zo kunnen we van elkaar leren. Welke valse wimpers gebruik je? Ik wil voor speciale gelegenheden ook wel eens valse wimpers dragen. Thnx Eliza❤

   • 27 februari 2015 / 18:58

    Ik gebruik Ardell wimpers in nummer 128. Deze heb ik in de afro beauty shop gekocht voor €3.50! Als ik een look maak, zal ik het zeker laten weten! xEliza

 2. Brenda
  24 februari 2015 / 11:37

  Ja, ik heb ook hooded eyes. En ik was me daar eigenlijk nooit van bewust totdat ik met oogschaduw aan de slag ging. Maar inderdaad, met een beetje oefenen gaat ’t best. Valse wimpers zijn denk ik wel een goeie tip, maar het is me tot nu toe nooit gelukt om die dingen erop te krijgen, en vooral erop te houden! Welke lijm gebruik jij?

  • 24 februari 2015 / 11:52

   Hello my hooded eyes friend😆. Heb jij nog tips voor ons voor het aanbrengen van oogschaduw op onze unieke oogleden? De lijm van DUO. ❤ Amanda

 3. 24 februari 2015 / 19:12

  Ik denk dat sommige mensen er erg last van kunnen hebben maar het heb ook wat je kijk gelijk wat liever.

  • 24 februari 2015 / 20:42

   Dat klopt! Sommige mensen hebben er last van, maar dan is het medisch. Op dit moment is er niets medisch en kijk ik voor mijn doen niet boos. Mijn ogen zijn uniek en horen bij mij. Het begint bij zelfacceptatie.❤

   • 25 februari 2015 / 10:15

    juist ja je kan er inderdaad hoofdpijn van krijgen. maar wat jij ook zegt je kan er ook blij mee zijn .wel leuk dat je een reactie geeft.

 4. 3 maart 2015 / 12:09

  Hahaha… Je Ceaser quote? Maar ik heb ook hangende oogleden maar ik rock mijn Eyeshadows en Liners?

  Leuke post meid?

  • 3 maart 2015 / 12:28

   Noooooooooooooooo hahahahhaah dank je lieverd. Serieus you can teach me a thing of two! Ik vind je ooglooks altijd zo mooi 😍😍😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *