ORS MONOÏ OIL Tahitian Coconut anti-breakage

ORS MONOÏ OILAfgelopen zondag 10 juli was ik aanwezig bij Party Over Hair in Tolhuistuin in Amsterdam. Van Agnes Hofman van Roots-pr kreeg ik een goodiebag van ORS Monoï Oil Tahitian Coconut met de volgende producten:

 • ORS Monoï Oil Tahitian Coconut anti-breakage fortifying shampoo with Omega 3 & 6
 • ORS Monoï Oil Tahitian Coconut anti-breakage fortifying conditioner with Omega 3 & 6
 • ORS Monoï Oil Tahitian Coconut anti-breakage leave-in conditioning crème with Omega 3 & 6
 • Zwarte kam met wijde tanden met het ORS logo erop

Het volgende product zat ook in de goodiebag:

 • ORS Monoï Oil Tahitian Coconut anti-breakage oil fusion with Omega 3 & 6

ORS MONOÏ OIL

 

ORS MONOÏ OIL

 

ORS MONOÏ OIL
ORS MONOÏ OIL

We weten allemaal hoe de ingrediëntenlijst best verwarrend kan zijn. Deze lijsten zijn meestal lang en gecompliceerd, wanneer je niet weet wat de wetenschappelijke termen zijn. Ik heb van tevoren niet de ingrediëntenlijst bekeken. Ik was alleen gefocust op het wassen van mijn haren. Tijdens het wassen van mijn haar merkte ik twee dingen op: de shampoo had best veel schuim en na een aantal keren mijn haren gespoeld te hebben leek het alsof de shampoo nog steeds in mijn haar zat. Het was dus tijd om de achterkant van de producten te lezen.

Een aantal ingrediënten uit de shampoo wilde ik even opzoeken, zo gezegd, zo gedaan:

 • Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, dit is een water oplosbare van kokosnoot afgeleide milde oppervlakte-actieve stof. Deze stof kan je ook terugvinden in schoonmaakmiddelen. Het is een stof die veilig is en helpt met het afbreken van vetten in je haar. Zelf dacht ik dat het de befaamde SLS sodium lauryl sulfate was.
 • Cocamidopropyl Betaine, dit is een chemische stof. Er wordt ook aangegeven dat het een mild en huidvriendelijk product is. Het is een schuimvormend middel en wordt gemaakt van kokosnoten.
 • Polyquaternium-7, het voorkomt dat je haar statisch wordt en vormt een laag over je  haar, zodat er onder andere geen frizz kan ontstaan.

Het kan dus zo zijn dat ik de polyquaternium-7 voelde alsof ik nog shampoo in mijn haar had. Waarschijnlijk zit er best veel cocamidopropyl Betaine in de shampoo, want schuimen kan deze shampoo erg goed. Al met al is die shampoo vrij van sulfaten.

Een aantal jaren geleden heb ik mijn bloed laten testen op allergieën. Ik ben getest dat ik allergisch ben voor olijven. Het is een risico, maar goed ik hou mijn lichaam in de gaten op mogelijke allergische reacties.

 

ORS MONOÏ OIL
Shampoo, kan je hier bestellen:
Biedt het haar versteviging, voeding, bescherming en reiniging aan.

 • vrij van sulfaten
 • bevat omega 3 & 6
 • schuimt veel
 • 296 ml
 • 12 maanden geldig
 • aparte geur

Tot nu toe is mijn haar tevreden over deze shampoo.

 

Conditioner, kan je hier bestellen:
Deze conditioner verstevigd, voedt en vult droog en beschadigt haar aan.

 • bevat omega 3 & 6
 • heeft een dikke substantie
 • hard knijpen, zodat de conditioner eruit komt
 • 269 ml
 • 12 maanden geldig
 • aparte geur

Tot nu toe is mijn haar tevreden over deze conditioner. 

ORS MONOÏ OIL

 

ORS MONOÏ OIL
Leave-in conditioning crème, kan je hier bestellen:
Deze leave-in conditioning crème kan je elke dag gebruiken voor je dagelijkse styling en als een hydraterende haarbehandeling. 

 • bevat omega 3 & 6
 • voor chemisch behandeld haar of niet-chemisch behandeld haar
 • 473 ml
 • 12 maanden geldig
 • geur is aangenamer dan de shampoo en conditioner
 • romige structuur

Tot nu toe is mijn haar tevreden over deze leave-in conditioning crème.

 

Oil fusion, kan je hier bestellen:

Deze unieke olie helpt je haar te beschermen tegen haarverlies en verbeterd de oppervlakte van je hoofdhuid.

 • bevat omega 3 & 6
 • unieke combinatie van monoi oil, olive oil en passion fruit seed oil
 • zonder silliconen en minerale olie
 • 59 ml
 • 12 maanden geldig
 • zoete geur
 • lichte olie
 • geeft mijn haar extra glans

Tot nu toe is mijn haar tevreden over deze oil fusion.

ORS MONOÏ OIL

Welke producten gebruik jij voor je haar?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 15 juli 2016 / 11:47

  Bijna dezelfde bevindingen. Alleen had ik bij de shampoo niet het gevoel dat het moeilijk uit te spoelen was. Maar die conditioner… Girlll ik heb bijna mn vingers in dat fles kapot geknepen! Op dat moment vroeg ik me af waarom het niet gewoon in een fles met pompje of gewoon een pot zat.

  • Amanda
   17 juli 2016 / 22:25

   hahahaha die conditioner kwam inderdaad moeilijk eruit. Ik dacht eerst dat het oud was. Met deze substantie zou het beste een potje zijn. Binnenkort een update.

 2. Monique
  29 januari 2017 / 21:34

  Hai , thnx voor de revieuw van de producten
  Ik gebruikt sinds afgelopen zomer de leave in conditioner
  en wil de gehele lijn uitproberen .

  • Amanda
   29 januari 2017 / 21:57

   Hi Monique, graag gedaan. Zo te horen bevalt de leave-in conditioner je. Super! Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *