Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Molly Cosmetics is een redelijk onbekend merk in Nederland. Het is een cosmetica merk dat is opgericht door twee vrienden in Hong Kong. Een dag was ik op Instagram opzoek naar nieuwe merken en stuitte op Molly Cosmetics. Zoals gebruikelijk kon ik niet meteen een donkere vrouw vinden die deze lipsticks al had getest. Ik nam de proef op de som en tadaa hier kan je een review vinden over drie matte liquid lipsticks.

Deze matte liquid lipstick zijn verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor drie nude kleuren, want behalve dat ik een obsessie heb voor matte liquid lipstick heb ik ook een obsessie voor nude kleuren.

Vandaag test ik de kleuren:

 • 009 NU
 • 010 GODDESS
 • 012 ADDICTIVE
Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick 
Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Deze liquid lipsticks zijn inderdaad kissproof, long-lasting en ze voelen licht aan op de lippen. Ze hebben een intense kleur en drogen redelijk snel op. Het liefst koop ik alleen make-up die vrij zijn van parabenen en die niet getest zijn op dieren. Een tijdje geleden zag ik een Instagram post voorbij komen dat een klant twijfelde of deze liquid lipstick daadwerkelijk wel ok waren. Molly Cosmetics heeft een aantal liquid lipsticks verzonden naar een laboratorium. Ben je benieuwd naar de uitslag neem dan een kijkje op hun Instagram.

Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick
Op de onderkant van de liquid lipsticks vind je een zwarte ronde sticker met gouden letters. Het ziet er professioneel uit. Dit soort stickers zijn voor mij een must op een liquid lipstick.

Op de sticker kan je de volgende informatie vinden:

 • naam bedrijf : Molly Cosmetics LTD.
 • naam liquid lipstick : NU
 • nummer liquid lipstick : 009
 • net wt. : het gewicht van het product zonder de verpakking
 • 0.16 oz : 0.16 ounce
 • 4.5 g : 4.5 gram

 

Van links naar rechts:

 • 009 NU  is een oud roze paarsige kleur (mauve)
 • 010 GODDESS is een felle baby pink kleur
 • 012 ADDICTIVE is een beige bruine kleur

Zoals je kan zien hebben deze liquid lipstick een lange applicator. Bij de eerste applicator die je aan de bovenkant best veel product zitten. Als je zoveel product op je lippen smeert duurt het best lang totdat het opgedroogd is. Zorg ervoor dat je je applicator met het extra product aan de binnenkant van de huls schraapt. (hmm is dit zo duidelijk uitgelegd). Vind je dit niet duidelijk kijk op mijn SNAPCHAT gebruikersnaam atveldman.

Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Wat ik jammer vind is dat je op de site niet de omschrijving van de kleuren terug kan vinden. Dit is dan ook mijn interpretatie van de kleuren. Ik zou Molly Cosmetics aanraden om wel een kleurenomschrijving van de matte liquid lipsticks toe te voegen. Dit helpt gewoon bij het uitkiezen van een lipstick.

Molly Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Hierboven zie je de swatches van de liquid lipsticks. Van links naar rechts: 009 NU, 010 GODDESS en 012 ADDICTIVE. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleur 010 GODDESS niet helemaal mijn smaak is. Op het moment dat ik mijn pakketje opende dacht ik in eerste instantie dat ze een verkeerde kleur naar mij hadden verzonden. Zelf zou ik niet zo snel een felle baby pink kleur kopen.

009 NU gecombineerd met een Hema lipliner nr. 30
Molly Cosmetics

010 GODDESS gecombineerd met een Hema lipliner nr. 30Molly Cosmetics

 

012 ADDICTIVE gecombineerd met een Hema lipliner nr. 30Molly Cosmetics

Wat mij is opgemerkt bij het opdrogen van deze liquid lipsticks is dat ze de lijnen op mijn lippen accentueren. Elke keer dat ik lipstick swatch srub ik mijn lippen en draag ik voorafgaand een lippenbalsem. Ze hebben een hele lichte geur. De liquid lipsticks zijn goed gepigmenteerd. Wat ik niet terug kon vinden is de geldigheid van deze liquid lipsticks. Ook heb ik nog geen dupes voor deze lipsticks kunnen vinden.

Molly Cosmetics

Molly Cosmetics zijn hier per stuk verkrijgbaar voor € 14.47 (sale prijs)

Sinds kort is er ook een Nederlandse webshop Coos-Shop genaamd die Molly Cosmetics verkoopt. Op dit moment zijn ze bezig met een vernieuwde website. Vanaf 2 augustus kan je daar deze liquid lipsticks bestellen.

*UP-DATE* De vernieuwde website van Coos-Shop is online. Bestel hier je liquid lipsticks van Molly Cosmetics.

Welke nieuwe merken heb jij onlangs ontdekt?

Volg:
Share:

7 Reacties

  • Amanda
   11 juli 2016 / 21:41

   Dank je wel! Ik ben van ver gekomen.

  • Amanda
   11 juli 2016 / 21:42

   Danki. Een paar jaar geleden snapte ik niets van nude. Nu ben ik de nude vrouw 🙂

 1. 12 juli 2016 / 10:08

  Bedankt voor de duidelijke review. Ik ben echt al een hele tijd op zoek naar een goede mood die bij mijn huidskleur pas en ik ben een MAT fan!
  What you think? Zal 1 van deze kleuren voldoen bij mij?

  -x- Sérènity

  • Amanda
   13 juli 2016 / 22:37

   Graag gedaan. Ik denk dat iedereen bijna alle kleuren kan rocken met de juiste kleur lipliner. Ik zou dan voor ADDICTIVE gaan, maar er zijn andere tinten die beter bij je zullen staan. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *