Hema Concealer Palette 02 Dark Skin | thecolourofbeauty

Opzoek naar nieuwe producten én naar een lipstick die al een tijdje niet leverbaar was. Wandelde ik de Hema binnen en mijn oog viel op dit concealer palette. Sodeju en ook nog voor de donkere huid! Hema van mij krijg je al een pluim voor het aanbieden van beauty producten voor de donkere huid. Nu denk je vast ja ja Hema had allang producten voor de donkere huid. Klopt! Foundation en ze hadden een poging gewaagd met een concealer pen die iets wat te oranje was. Let’s move on and….

Say hello to my little friend!

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02

De concealer komt in een handige, maar toch wel iets grote vierkante verpakking. Zoals we van Hema gewend zijn is de verpakking zwart. Beetje argwanend rekende ik dit Hema palette af. Ik kon niet wachten totdat ik thuis was, zodat ik het kon testen. Dit palette is verkrijgbaar in 01 voor ‘light skin’ en 02 voor ‘dark skin’. Een geschikte concealer en al helemaal budget concealer is vaak nog een opgave. Een palette met drie tinten en één corrector voor een schappelijke prijs.

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02

Waarschijnlijk zal ik dit palette gebruiken als volgt: de linkerkant om te concealen en de rechterkant om te contouren en als corrector.

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02

Zoals je kan lezen is de oranje tint een zogenoemde corrector. Hiermee kan je donkere kringen elimineren.

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02
van links naar rechts: disclaimer | de onderstaande kleuromschrijvingen heb ik zelf bedacht.
• de lichtste bruine tint met een gele ondertoon (linksboven in het palette);
• de donkerste tint met een neutrale ondertoon (rechtsboven in het palette);
• een bruine tint met een oranje ondertoon (linksonder in het palette);
• de oranje tint te gebruiken als corrector (rechtsonder in het palette).

De concealer is erg romig. Op het moment dat mijn vingertop de concealer streelde gleed mijn vinger er gelijk overheen. Oi Fifty shades of concealer? Waarschijnlijk kwam het door de warmte? De pigmentatie is redelijk op je vingertoppen, maar bij het aanbrengen van de swatches had ik het meest moeite met de uiterst linkse en rechtste om aan te brengen op mijn onderarm.

Ok genoeg! Tijd om je te laten zien hoe deze tinten op mijn gezicht uitpakken.

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02
De rechterkant heb ik de bruine tint met oranje ondertoon onder mijn oog aangebracht. Aan de linkerkant heb ik nog geen concealer of corrector aangebracht. Can we say match made in heaven?

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02
Hmm de pigmentatie van de oranje corrector is veel heftiger op je vinger dan bij het aanbrengen. Aan de linkerkant zie je onder mijn oog de oranje corrector. Ik moest zelf heel goed kijken of er wel corrector onder mijn oog zat of dat mijn oog gewoon een beetje rood was.

De concealer is semi-dekkend en heeft een dewy finish. Dewy? Ik noem dewy eigenlijk altijd de natte finish. Een dewy finish geeft je gezicht een subtiele glans. Persoonlijk heb ik geen moeite met een dewy finish, maar poeder het toch altijd af. Je kan de kleuren goed aanbrengen over elkaar (blenden) en je hebt niet veel nodig.

hema, dark skin, concealer, tcobnl, 02
En voilà.  Zal ik je een geheimpje vertellen! Kom dan maar eens dichterbij. Onder mijn linkeroog heb ik de linksbovenste kleur aangebracht en aan de rechterkant heb ik de linksonderste kleur aangebracht. Op mijn jukbeenderen heb ik de donkerste kleur aangebracht. Op deze manier heb ik alle vier de tinten kunnen aanbrengen op mijn gezicht.

Zoals ik al zei: Say hello to my little friend!

Pallette is verkrijgbaar bij de Hema voor 6 euro.

Zou jij dit palette van de Hema aanschaffen?

xo Amanda

Volg:
Share:

11 Reacties

 1. Brenda
  7 juli 2015 / 09:44

  OMG, wat een vondst! Echt props voor Hema. Ik zou daar toch echt wat vaker naar binnen moeten lopen, want dit lijkt me echt een juweeltje. En by the way, what heb jij toch een prachtige huid!! #flawless

 2. Simone
  8 juli 2015 / 15:46

  Super & leuke review, ik ga hem direct halen 😉

 3. 10 juli 2015 / 09:35

  Mn vriendin vertelde me er gisteren nog over! En nu lees ik dit. Moet gauw naar de Hema?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *