Hair | How-to trim your own hair

Leuk dat je er weer bent! Vandaag op mijn blog een artikel hoe ik mijn eigen punten heb geknipt. April 2013 heb ik weer de belofte met mezelf gemaakt. Ik ga NIET meer naar de kapper om mijn haren te punten. Mocht ik ooit een ander model in mijn haar willen dan zal ik het zelf doen. Ik heb sinds april 2013 mijn haar niet meer gepunt. Ik ben geen gecertificeerde kapster, maar het is ook niet nodig. Ik knip ten slotte mijn eigen haar. Bij de gedachte om naar de kapper te gaan voel ik al een paniekaanval op te komen. Herkenbaar? Ga dan NIET meer naar de kapper om je haren te knippen/punten. Luister naar je intuïtie! Zullen we beginnen?

IMG_5756

Stap 1: Bedenk voor jezelf hoe je je haar draagt

Ik draag mijn haar vaak in een flat twist en aan de uiteinde een bantu knot (zie onderstaande afbeelding). Door die bantu knot creëer ik een model met mijn haar.
Feauture friday
Stap 2: verdeel je haar in (ten minste) vier delen

IMG_2241[1]
Zoals je ziet heb ik gekozen voor zes delen. Tip: wees geduldig.

Stap 3: Pak een pluk haar en kam het met een fijne kam naar beneden

IMG_3639[1]
Aan de punten van mijn haar voelde ik dat er veel knoopjes zaten. Deze knoopjes ook wel bekend als single strand knots zorgde ervoor dat mijn haar stug aanvoelde. Ook had ik last van gespleten punten. De rode cirkels zijn de gespleten punten en de knoopjes (single strand knots). Geloof me het waren er veel meer.

The Colour Of Beauty

Stap 4: Knippen en twisten

Kam het haar goed door en zorg dat je je haar naar beneden trekt voordat je begint met knippen. Zorg dat je met je vingers bepaal tot waar je wilt knippen. Knip het haar wat aan de onderkant uitsteekt. Tip: wees geduldig.

The Colour Of Beauty
Bij nr. 1. is het haar nog niet geknipt en bij nr. 2. wel. Je herhaalt dezelfde stappen totdat al je haar geknipt is.

Moeilijker om foto’s te maken en het uit te leggen, maar hopelijk inspireer ik je om je eigen punten te knippen. Wat ook heel belangrijk is dat je schaar niet bot is. Ik heb mijn haar zelfs met een huis en tuin schaar geknipt en zoals ik al eerder aangaf is het belangrijk dat je schaar niet bot is.

Durf jij nu ook je eigen punten te knippen?

Untill next time lovely readers

Volg:
Share:

4 Reacties

    • 6 oktober 2014 / 14:36

      Hahahahahahaha de allereerste keer sprong mijn hart heel veel sprongetjes, maar nu jaren later normale gang van zaken. Gewoon een keer proberen Pam! Xx

  1. 13 oktober 2014 / 10:27

    Zucht. Ik lees deze post steeds opnieuw in de hoop dat ik het uiteindelijk toch durf. Tot nu toe tevergeefs lol. Maar bedankt voor het delen van deze duidelijke uitleg, wie weet besluit ik het ineens toch te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *