Etos vs Sacha Cosmetics banana powder

Vandaag gaat het artikel over etos vs sacha banana powder. Afgelopen zaterdag heb ik een artikel geschreven over Etos banana powder. Ik zal je de overeenkomsten en verschillen wijzen van beide banana powders.

Etos banana powder
etos vs sacha

 

Etos banana powder

 • 8 gram
 • verkrijgbaar voor € 5,99
 • 36 maanden houdbaar
 • losse gele poeder
 • poeder bevat glitters
 • bevat een sifter (gaatjes) om de poeder te doseren
 • zwarte deksel met een transparant potje
 • ingrediëntenlijst kan je vinden op de sticker aan de onderkant
Sacha buttercup setting powder

 • 28 gram
 • verkrijgbaar voor € 23,50
 • losse gele poeder
 • bevat een sifter (gaatjes) om de poeder te doseren
 • zwarte deksel met een transparant potje
 • ingrediëntenlijst kan je vinden op de onderkant

Ik kon de houdbaarheid van de Sacha buttercup setting powder nergens vinden. De banana powder van etos bevat glitters en de buttercup setting powder van Sach Cosmetics niet. Allebei de poeders hebben dezelfde werking. Je kan ze gebruiken om te highlighten, om je concealer te fixeren of je kan het gebruiken om je foundation te fixeren.

Ik heb de ingrediëntenlijst nader bekeken en oh wat een werk. Sommige mensne vinden het belangrijk om te weten wat de ingrediënten zijn voordat ze een product aanschaffen. Eigenlijk moeten we dit allemaal doen.

Etos banana powder
etos vs sacha

 

Etos banana powder

Ingrediënten: talc, mica, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer*, zinc oxide, lauroyl lysine, dimethicone*, silica, phenoxyethanol, isoceteth-10, caprylyl glycol, dimethicone crosspolymer*, yocopherol, isopropyl palmitate, isostearyl isostearyl isostearate, glycine soja oil, octyldodecyl myristate, CI 77492, CI 77491*, CI 75470*, CI 77891

Sacha buttercup setting powder

Talc, Mica, Aluminum Starch Octenylsuccinate*, Zinc Stearate, Calcium Carbonate, Iron Oxides, Titanium Dioxide*

*schadelijke stoffen/siliconen. CI 77491 en CI 77891 mogelijk dierlijke producten. Het is dus mogelijk dat de Etos banana powder niet vegan is.

etos vs sacha

Hierboven zie je een foto van beide producten. Guess the banana powder! Links zie je de banana powder van de Etos en rechts de Sacha buttercup setting powder. Behalve de glitters die je links ziet is er ook een ander verschil. Meestal gebruik ik een driehoeksponsje of een kwast. Bij het swatchen heb ik mijn vingers gebruikt. De Etos banana powder gleed meer over mijn arm dan de Sacha Buttercup setting powder. Wat ik waarschijnlijk voelde zijn de siliconen in de banana powder. De kleuren zijn ook gelijk aan elkaar. De rechter swatch lijkt matter en dit komt omdat links glitters bevat.

 

etos vs sacha
etos vs sacha

 

etos vs sacha
 • foto linksboven: alleen concealer onder mijn ogen en bovenlip
 • foto rechtsboven: de rechterkant van mijn gezicht heb ik Sacha buttercup setting powder aangebracht. Hier zie je de methode bake/baking/cooking. Je brengt veel poeder aan op de plekken die je wilt highlighten.
 • foto linksonder: de linkerkant van mijn gezicht heb ik Etos banana powder aangebracht met een grote kwast. Hier kan je zien dat mijn gezicht er mat uitziet vergeleken op de foto van linksboven.

mijn lippen zijn op verschillende plekken opgezwollen, omdat ik mijn lippen te hard heb gescrubd.

Zie jij verschil op de onderstaande foto?

etos vs sacha

etos vs sacha

etos vs sacha

Etos banana powder

 • ook geschikt voor de donkere huid
 • fijne losse gele poeder
 • highlight/fixeert je concealer/foundation
 • matteert
 • geurloos
 • geen flashback
 • verkrijgbaar bij de Etos
Sacha buttercup setting powder

 • ook geschikt voor de donkere huid
 • fijne losse gele poeder
 • highlight/fixeert je concealer/foundation
 • matteert
 • geurloos
 • geen flashback
 • online verkrijgbaar bij o.a. SheSells

The battle of the powders: Etos vs sacha. Welke poeder heeft jou voorkeur?

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 8 september 2016 / 09:06

  Wderom een tof artikel!! Ik heb al een jaar de Sacha Buttercup en ben er nog steeds blij mee. De Etos banana powder ziet er ook interessant uit, en dat het ondanks de glitters nog altijd matt blijft. De Ben Nye heb ik ook maar die heb ik niet zo vaak gebruikt.

  • Amanda
   13 september 2016 / 14:39

   Dank je! Klopt Sacha Butercup is een topper. Die van Etos is een goede dupe. Jaren geleden wilde ik alleen maar Ben Nye (ondanks dat ik er nooit één heb gekocht). Ik zou graag die van Laura Mercier willen proberen, but the way my bank account is set up …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *