Etos Banana powder

Let me hear you say, this sh*t is bananas, B-A-N-A-N-A-S. Wie weet welk nummer dit is? Ok let’s talk about the banana powder van de Etos. Een lieve volger bracht mij op de hoogte dat Etos banana powder verkoopt. Ik snelde mij naar de Etos bij mij in de buurt, maar helaas geen resultaat. Een dag later had ik beet en heb ik het voor jullie kunnen testen.

Vorige week heb ik niets geüpload, omdat ik geveld was door een zware verkoudheid. Ok let’s go back to de banana powder van de Etos.

Etos banana powder

Etos heeft sinds kort haar eigen banana powder. De meeste merken of ze nu budget of high-end producten verkopen, ze hebben hun eigen banana powder. Voor de mensen die niet weten wat banana powder is zal ik het uitleggen. Banana powder is een losse gele poeder die je gebruikt voor het fixeren van je foundation/concealer. Deze poeder laat geen witte of grijze waas achter op je gezicht. Ik lees bijna overal dat mensen het gebruiken om hun foundation te fixeren, noem mij maar gek. Volgens mij lijk ik dan op Casper het vriendelijke spookje.

De banana powder zorgt ervoor dat je foundation/concealer beter blijft zitten en dat je niet aangezien kan worden als een glimmende discobal. De banana powder absorbeert namelijk je talg op je huid en vermindert de zichtbaarheid van je poriën en andere oneffenheden. Deze poeder gebruik ik om specifieke plekken op mijn gezicht te highlighten en om mijn make-up te fixeren.

Etos banana powder

Etos banana powder

 

Etos Banana Powder:

 • heeft een zwarte schroefdop en de poeder zit in een doorzichtige container
 • 8 gram
 • is 36 maanden houdbaar
 • is een fijne losse gele poeder
 • sticker kan je makkelijk lostrekken en dan zie je de ingrediënten
 • poeder bevat glitters
 • bevat een sifter om de poeder te doseren
Etos banana powder

Mocht je geïnteresseerd zijn dan heb ik de ingrediënten hieronder opgesomd.

Ingrediënten: talc, mica, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, zinc oxide, laurol lysine, dimethicone, silica, phenoxyethanol, isoceteth-10, caprylyl glycol, dimethicone crosspolymer, yocopherol, isopropyl palmitate, isostearyl isostearyl isostearate, glycine soja oil, octyldodecyl myristate, CI 77492, CI 77491, CI 75470, CI77891

Je zag het woord glitter (mica) al voorbij komen. Inderdaad de Etos banana powder bevat glitters. In de swatch foto hieronder kan je de fijne glitters zien. Je moet er wel van houden.

Etos banana powder

Etos banana powder

Ik gebruik een zogeheten driehoek sponsje om de poeder aan te brengen onder mijn ogen, zodat ik mijn concealer kan fixeren en om een ‘verticale’ streep te plaatsen onder mijn jukbeenderen. In een volgend artikel zal ik uitleggen wat baking precies is en hoe het eruit ziet op mijn huid. Ook zal ik uitleggen welke kwasten en/of sponsjes ik hiervoor gebruik.

Ik vind het belangrijk hoe de poeder op mijn huid staat, maar wat ik nog belangrijker vind is hoe deze poeder op foto met flitst eruit ziet. Ik laat je hieronder een aantal foto’s zien.

Etos banana powder

Op de foto hierboven zie je dat ik een ‘verticale’ streep heb geplaatst onder mijn contour/blush en highlight. De zogenaamde ‘verticale’ streep is de banana powder van Etos. Dit is nog niet het eind resultaat. Ik laat de banana powder een paar minuten intrekken.

Etos banana powder

Op de foto hierboven heb ik de banana powder licht met een kwast weggeveegd. Je zit een subtiele lijn. Niets te gek, sommige mensen hebben de voorkeur dat de lijn duidelijker te zien is en sommige van jullie zullen zeggen ik zie helemaal niets. Wait for it.

Etos banana powder

Op deze foto zie je de lijn beter. Op deze foto zie je ook onder mijn linkeroog (voor jullie rechts) een beetje banana powder zitten onder mijn oog. Dit is niet de schuld van de banana powder, maar simpelweg had ik de banana powder niet goed met mijn kwast weg geveegd.

Etos Banana Powder

Voordelen:

 • geschikt voor de donkere huid
 • fijne losse poeder
 • 36 maanden houdbaar
 • fixeert je concealer/foundation
 • matteert
 • betaalbare prijs  € 5,99
 • makkelijk verkrijgbaar
 • geurloos
 • langdurig effect
Nadelen:

 • fijne glitters (mica)

Zelf vind ik de glitter niet storend, maar ik weet dat niet iedereen hier een fan van is. Zelf ben ik erg te spreken over deze banana powder. Het is een blijvertje, het fixeert en matteert erg goed. Alle foto’s zijn gemaakt met flits en een softbox.

Tip: breng de Etos banana powder laag voor laag aan (als dit nodig is), zodat je ophoping van poeder voorkomt.

Etos banana powder is verkrijgbaar in de winkels van Etos voor € 5,99 (nu voor 4,99).

Welke banana powder gebruik jij?

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. Denise Marengo
  20 augustus 2016 / 10:57

  Yes aman ik ga gelijk naar Etos. (En ook voor de highlighter van revoltution. ) Je hebt hem eerder gevonden dan ik. Eigenlijk wachtte ik gewoon op jou review 😛😝😜
  love budget make up 😍😍

  • Amanda
   20 augustus 2016 / 23:08

   Ja toch beide producten zijn goed en betaalbaar. Thanx voor de tip.

  • Amanda
   21 augustus 2016 / 12:47

   De volgende dag had ik hem gelijk gevonden, maar ik was ziek anders had ik mijn review eerder gepost. But the way my face was set up. Hahahah je wachtte op min review Ta-Da hier is het.

 2. 21 augustus 2016 / 00:10

  Fijn dat ie zo lekker goedkoop is en ook nog goed werkt. Heb nog geen banana powder dus ga deze zeker proberen!

  • Amanda
   21 augustus 2016 / 12:45

   Inderdaad lekker goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en geschikt voor mijn melanin skin. Perfecte combinatie

  • Amanda
   21 augustus 2016 / 14:30

   Dank je! Ja, ik hoor ook goede verhalen over die van de MakeUp Studio. Zelf gebruik ik de banana powder van Sascha Cosmetics. Oeh and I love your blog X

 3. 23 augustus 2016 / 02:39

  Het effect is mooi!! De poeder lijkt eerder op de buttercup dan banana. Omdat de kleur iets mooier geel is.

  • Amanda
   24 augustus 2016 / 21:24

   Echt he! De poeder van Etos doet echt niet onder. De juiste gele kleur en geschikt voor mijn huid.

 4. 23 augustus 2016 / 08:04

  Hoow nu zit dat lied in mijn hooofdd !!!!! Weer heerlijk geschreven. Het resultaat looks nice .. ik was bang voor de glitters maar dat valt reuze mee

  • Amanda
   24 augustus 2016 / 21:27

   Uh huh, this my shit…All the girls stomp your feet like this hahahah het zit ook in mijn hoofd. Ik wilde het met jullie delen. Dank je wel. Ik was bang voor de glitters en dat ik op Phantom of the Opera zou lijken. Gelukkig allebei niet. Uh huh this my shit!

 5. Jolie
  28 september 2016 / 23:06

  Je blog is echt top!!!!
  Heel goed geschreven

  • Amanda
   29 september 2016 / 12:40

   Dank je wel! Super leuke reactie van je. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *