DIY hoe maak je een velvet choker?

Vandaag een diy hoe maak je een choker? Ik droeg in mijn laatste foto’s een zogenaamde choker. Het was simpelweg lint en dat bond ik om mijn hals. Niemand zag het, maar aan de achterkant van mijn nek was er een grote strik. Tuurlijk kon ik er een stuk van af knippen, maar ik gebruikte deze chokers alleen om foto’s te maken.  Om je een impressie te geven, let me insert  some pictures.

DIY velvet choker
DIY velvet choker

DIY Velvet Choker

Wat heb je allemaal nodig om je eigen velvet choker te kunnen maken? Oh ja, deze velvet chokers kan je aan beide kanten dragen. Aan de ene kant heb je velvet en aan de andere kant satijn.

Op de Albert Cuyp markt in Amsterdam kan je Jan de Grote Kleinevakman vinden. Hier kan je van alles vinden wat te maken heeft met ‘zelfmaakmode’, knopen, ritsen, kant, garen, elastiek en noem maar op. Hier kocht ik de velvet zwarte, bordeaux rode en roze lint. Voor de zwarte en bordeaux rode was ik per meter € 1,50 kwijt en voor de roze was ik per meter € 1, 20 kwijt.

Ik heb van elk lint ongeveer 30 cm geknipt, om een choker van te maken. Zoals op de foto te zien is niet elk lint netjes recht afgeknipt. Heel erg is het niet, maar vond het toch nodig om ze allemaal even recht te knippen.

 

DIY velvet choker

Op de foto hieronder kan je precies zien wat je ongeveer nodig hebt.

 • Zilveren eindkapje/koordklem o.a. verkrijgbaar bij Pipoos
 • Zwart slotje & ringetjes o.a. verkrijgbaar bij Pipoos
 • Ketting o.a. verkrijgbaar bij Pipoos (ik kon geen verlengketting vinden, vandaar dat ik heb gekozen voor 1 lange ketting)

 

DIY velvet choker

Voor de rest heb je nog twee tangen nodig, om bijvoorbeeld de ringetjes te openen. Om de eindkapjes/koordklemmen dicht te maken had ik ook een tang nodig, maar die was ik vergeten. De crea bea in mij greep gelijk naar mijn knijptang in mijn gereedschapskistje en het knutselen kon beginnen.

Sieraden platbektang is onder andere verkrijgbaar bij Pipoos voor € 4,99.

 

DIY velvet choker

Nadat je alles vast hebt gemaakt ben je klaar om je velvet chokers te rocken. Voor de roze choker heb ik kleinere eindkapjes/koordklem gebruikt, deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Xenos voor € 1,50

 

DIY velvet choker

DIY velvet choker | aan beide kanten te dragen

DIY velvet choker

DIY velvet choker

DIY velvet choker

Zelfs wanneer je net als mij een kortere nek hebt, is het mogelijk om een choker te dragen. Zorg er altijd voor dat je choker niet te strak vastmaakt. Zelf draag ik geen chokers die breder zijn dan de zwarte/bordeaux rode, want dan heb ik wel het idee dat mijn nek een houdini act doet. Berg de chokers goed op, want stof is snel te zien op velvet.

Wat vind je van deze velvet chokers?

Volg:
Share:

8 Reacties

  • Amanda
   18 oktober 2016 / 12:46

   Whoop whoop love me some choker

 1. 4cinstyle
  15 oktober 2016 / 02:08

  Woow … Hele handige tips

  • Amanda
   15 oktober 2016 / 10:35

   You’re welcome. Steeds maar alles kopen terwijl we ook veel zelf kunnen maken.

 2. 18 oktober 2016 / 08:18

  Sang! Dit is echt leuk! Thanks for sharing, I might make myself a choker toooo

  • Amanda
   18 oktober 2016 / 12:47

   Thank you en jij bedankt voor het lezen. #chokergang

 3. Marrit
  29 maart 2017 / 12:28

  Thnks voor de mooie tips…ik ben naarstig op zoek naar een rode choker maar ga nu zelf aan de slag!

  • Amanda
   29 maart 2017 / 15:53

   DIY are the best! Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *