Break the Silence | Huisje, boompje…baby?

Vandaag introduceer ik jullie Break the Silence. Break the Silence is een rubriek waarbij ik (persoonlijke) onderwerpen met jullie wil bespreken/delen. Geen reviews van beauty producten, geen mooie foto’s, maar simpelweg gewoon tekst. Het zullen uiteenlopende onderwerpen zijn, maar vandaag begin ik met iets persoonlijks.

Oh leuk dat je er weer bent ♥.  Hier zit ik dan nog een klein jaartje verwijderd van het getal 30. Vragen zoals heb je een vriend? Hoelang hebben jullie een relatie? Is hij Nederlands en daarna komt gelijk de vraag der vragen heb je al kinderen?Altijd maar die prangende vraag heb je al kinderen? Soms weet je als jong meisje al van later wanneer ik groot ben wil ik kinderen. Sommige meisjes worden geboren met als ambitie moeder worden en de ander heeft minder meegekregen van deze ambities. Laten we eerlijk zijn kinderen ‘neem’ je niet, maar krijg je.

Amanda nu ben jij aan de beurt! Huh, wacht even sinds wanneer is het krijgen van kinderen net als een broodje bestellen bij de bakker? Eerst volgende bij balie 11. Nee de bakker heeft geen balies, maar je begrijpt toch wat ik bedoel? Wil ik nu in het maatschappelijke kader vallen door toe te geven aan deze sociale druk of trek ik mijn eigen plan? Wanneer je een bepaalde leeftijd hebt en daar bovenop ook geen kinderen hebt denken mensen al vaak dat er iets mis is. Gelukkig leef ik niet in de tijd dat er een priester bij je thuis komt om te praten over je kinderloos bestaan.

Het krijgen van kinderen of een kinderloos bestaan blijft een lastig onderwerp, maar vind je het goed dat ik samen met mijn partner zelf bepaal wanneer wij kinderen krijgen? Alvast bedankt. Ook geen argumenten van ja maar wanneer je een bepaalde leeftijd hebt dan kan het niet meer. Goh echt waar? Vanaf nu ga ik me niet meer verantwoorden tegenover de maatschappij waarom ik op dit moment kinderloos ben. Wanneer men wel kinderen heeft vraagt niemand: Zeg op waarom heb je kinderen? Of is dit appels en peren vergelijken?

Herkenbaar?

Until next time ♥ Amanda

V O L G E N?

I N S T A G R A M | love me on thecolourofbeauty

F A C E B O O K | like me on tcobnl

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 17 oktober 2014 / 10:37

  Leuke rubriek:):) Zeker herkenbaar… Al die vragen.. op een gegeven moment ga de mensen vermijden. Ik ben lekker single en kindkoos. Heerlijk!

  X Pam

  • 18 oktober 2014 / 09:43

   Dank je! Vond het spannend en het is persoonlijk. Inderdaad je gaat mensen vermijden. Precies doen wat voor jou het beste is. Can we live? ? Amanda

 2. Simone
  17 oktober 2014 / 16:33

  Wat een leuk artikel, ik herken me ook helemaal in je verhaal.

 3. 18 oktober 2014 / 09:31

  Juist herkenbaar ik heb zelf kinderen nu vragen ze nog ben je zwanger .Het kan ook de andere kan op .Je bent nog lekker jong geniet genoeg lekker van je leven kinderen kan altijd nog.

  • 18 oktober 2014 / 09:48

   Wat vermoeiend! Inderdaad genieten en wanneer het voor mij bestemd is zal het gebeuren. Dank je voor je reactie ? Amanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *