Alikay Naturals Lemongrass Leave In Conditioner | thecolourofbeauty

Jaren geleden toen Youtuber BlackOnyx77  (Rochelle Graham) dit product ontwikkelde wilde ik het zo graag uitproberen. Helaas heeft het een aantal jaren op zich laten wachten, maar dan nu aanschouw deze gele beauty Lemongrass Leave In Conditioner.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Heb je ook mijn eerste indruk gelezen over de Alikay Naturals Carribbean Coconut Milk Shampoo?

Alikay Naturals staat voor natural & organic hair care products for kinky, curly, wavy & even straight haar needs.

Lemongrass Leave In Conditioner

Deze lemongrass (citroengras) Leave in Conditioner is niet te dun (waterig), maar zeker ook niet te zwaar voor in het haar. Het is dé perfecte vocht inbrengende (houdende) leave in conditioner dat geschikt voor alle haartypen. Zo beweerd Alikay Naturals. Het heeft een opvallende gele kleur en een frisse citroen/lemon geur.

Verpakking
De leave in conditioner komt in een stevige fles net als de Caribbean Coconut Milk shampoo. Aan de bovenkant is de fles steviger dan in het midden en of aan de onderkant. Etiket lijkt geplastificeerd. Altijd handig zodat het ‘waterbestendig’ is.

Op het etiket vind je de omschrijving van het product en een aantal geselecteerde ingrediënten. Ook zie je de eigenaar en een aantal social media icoontjes zodat je haar op het net kan vinden.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Alikay, naturals, conditioner, tcobnl, lemongrass

Aan de andere kant van het etiket vind je gebruiksaanwijzing, haar tip en de ingrediënten. Dit product kan je op droog en nat haar aanbrengen.

Ingrediënten

De drietal geselecteerde ingrediënten:

• Silk Amino Protein (aminozuren eiwit) : voedt en herstelt beschadigd haar.

• Aloe Vera : hydrateert en verstevigt beschadigd haar.

• Lemongrass oil (citroengras olie) : vermindert haar uitval en bevordert glans en volume.

Alikay, naturals, conditioner, tcobnl, lemongrass

Behalve dat deze leave in conditioner vrij is van minerale oliën, petroleum en siliconen. Is het niet getest op dieren. Heb je geverfd haar? Geen probleem zelfs deze gele leave in conditioner kan je gebruiken. Deze leave in conditioner is niet vrij van sulfaten het bevat behentrimonium methosulfate.

Wat is behentrimonium methosulfate? Op het etiket staat natural detangling agent. Hmm ok maar wat doet het voor en met je haar? De afkorting van deze sulfaat is BTMS. Het is een ingrediënt dat helpt om je te ontzien van klitten. BTMS is natuurlijk verkregen uit raapzaadolie. Het is mild en veilig voor gebruik.

Substantie van de leave in conditioner
Zoals ik al eerder heb aangegeven is het een leave in dat niet te licht, maar ook niet te zwaar zijn voor je haren. In de fles oogt het wateriger dan dat het is. Twaalf maanden geldig en de inhoud van de fles is 236 ml (8 oz). De gele kleur kom je in de ingrediëntenlijst terug.

Alikay, naturals, conditioner, tcobnl, lemongrass

Applicator
Een handige spray applicator. Hiermee kan je de leave in conditioner direct aanbrengen op je haar, tenzij je het eerst wilt sprayen op je handpalm. Druk pompend op de applicator in plaats van één keer hard drukken. Zo voorkom je dat je teveel product op je haar krijgt.

Alikay, naturals, conditioner, tcobnl, lemongrass

Deze leave in conditioner heb ik twee keer gebruikt en geef jullie over één maand een update. Tot nu toe vind ik dat de leave in conditioner erg fijn is. Nadat ik mijn haren had gewassen met de Alikay Naturals Caribbean Coconut Milk Shampoo heb ik de leave in conditioner gebruikt. Zonder dat ik andere producten heb gebruikt. Mijn haar zag en voelde normaal aan. Mijn haar was niet vettig of droog. Tot nu toe ben ik fan van deze lemongrass. Zelfs de geur vind ik niet storend, maar mocht je niet dol zijn op citroen/lemongeur dan kan je deze geur storend vinden. Gelukkig géén miskoop!

Verkrijgbaar bij Natural Fresh Hair. Het eerste verkooppunt van Alikay Naturals in Nederland. Alikay Naturals Lemongrass Leave In Conditioner kocht ik voor € 17,95.

Gebruik jij een leave in conditioner? Zo ja welke?

♥ Amanda

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *