Alikay Naturals Caribbean Coconut Milk Shampoo | thecolourofbeauty

Ongeveer drie weken geleden zal ik op de Instagram van Alikay Naturals dat ze haar producten eindelijk verkrijgbaar zijn in Nederland. Met mijn goede gedrag ging ik op pad en ja hoor ik kon mijn geluk niet meer op. Ik heb al ongeveer langer dan een jaar geen haarproducten gekocht, omdat de meeste haarproducten een ingrediënt – olijfolie – bevatten waar ik allergisch voor ben.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Aanschouw de Alikay Naturals Caribbean Coconut Milk Shampoo. Alikay Naturals is opgericht door de YouTuber BlackOnyx77 (Rochelle Graham). Alikay Naturals heeft producten voor skin care, hair, bath & body.

Natural & organic hair care products for kinky, curly, wavy & even straight hair needs | Alikay Naturals.

Caribbean Coconut Milk Shampoo

De afgelopen drie maanden had ik geen shampoo. Ik gebruikte samples uit goodiebags die ik over de laatste maanden had gekregen. De meeste shampoo’s kende ik al. Ik was opzoek naar iets nieuws. Tijdens evenementen ging ik gewapend met twee tientjes opzoek naar een shampoo die gewoon doet wat het moet doen. Zonder dat het alle oliën uit mijn haar zou strippen. Ik had geen succes en dacht ach weet je het komt wel. Tja en inderdaad het is ook echt gekomen.

Verpakking
De shampoo komt in een stevige fles. Aan de onderkant en in het midden van de fles kan je de fles een beetje samenknijpen. Met de bovenkant van de fles lukt dit niet. Etiket lijkt geplastificeerd. Handig want wanneer dit niet het geval is gaat het etiket er snel vanaf wanneer het contact maakt met water.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Op het etiket vind je de gebruiksaanwijzing, haar tip en ingrediënten. Waarschijnlijk tijdens het verschepen is er een ander product open gesprongen en is gaan lekken. Vandaar de gele kleur op het etiket.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Aan de andere kant van het etiket vind je een omschrijving van het product en een aantal geselecteerde ingrediënten van deze shampoo. Ook zie je de eigenaar en een aantal social media icoontje zodat je haar op het net kan vinden.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Ingrediënten

Drietal geselecteerde ingrediënten:

• Coconut Oil (kokosolie) : Stimuleert haargroei, houdt het vocht vast in je haar en dit zorgt voor glans en zachtheid.

• Coconut Milk (kokosmelk) : Vertraagt haaruitval, voorkomt het ‘breken’ van het haar en gespleten punten.

• Nettle (brandnetel) : Zorgt ervoor dat je haarzakjes voorzien zijn van voedingsstoffen, vitamines en mineralen zodat je haar gezonder en sterker wordt.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Behalve dat deze shampoo vrij is van minerale oliën, petroleum en siliconen. Is het ook vrij van sulfaten en niet getest op dieren. Zelfs wanneer je je haren hebt geverfd kan je gerust deze shampoo gebruiken. Wat een verwennerij!

Substantie van de shampoo
Deze shampoo is erg dun (waterig), heeft een licht roze kleur en heeft een milde zoete geur. De kans is groter dat deze shampoo in je ogen terecht komt, doordat het waterig is.

Alikay, naturals, shampoo, tcobnl

Mijn eerste gedachte was na 3 á 4 wasbeurten zal deze fles leeg zijn. Ik ben niet zuinig geweest tijdens het gebruik van deze shampoo, maar het valt reuze mee. De inhoud van de fles is 236 ml (8 oz).

Deze shampoo bevat geen minerale olien
Links: shampoo met schuimlaagje (lichtroze). Rechts: shampoo met schuimlaagje (donker roze). Doordat ik de shampoo niet heb geschud is de shampoo donkerder van kleur. Altijd schudden voor gebruik zodat alle ingrediënten goed worden gemengd.

Nu vraag je je af? Maaruh schuimt deze shampoo wel? Jazeker! Het schuimt zoals echte shampoo hoort te schuimen, maar nog belangrijker het doet zijn werk. Alles wat rijkelijk schuimt bevat het ingrediënt SLS. SLS staat voor Sodium lauryl sulfate/Sodium laureth sulfate/Sodium acetyl sulfate. Let dus goed op SLS heeft verschillende namen. Staat ook bekend als SLES, Ammonium lauryl sulfate of Sodium myreth sulfate. Dit zijn allemaal namen om eigenlijk aan te geven dat het een reinigingsmiddel is dat rijkelijk schuimt en goedkoop is. Je kan SLS zelf vinden in reinigingssproducten. Nou lekker dan dat wil je niet in je haar noch je lichaam hebben. En mocht je wel producten gebruiken die SLS bevatten geen stress doe lekker wat je moet doen.

Applicator
Een handige draaidop (of beter gezegd tuit) die je er niet vanaf kan draaien. Je kan makkelijk het product gelijk op je hoofdhuid spuiten en tussen je twist komen en spuiten maar.

Ik heb deze shampoo tot nu toe één keer gebruikt en geef jullie over één maand een update. Tot nu toe vind ik het een shampoo die goed bij mijn haar past. Het droogt mijn haar niet uit. Heeft een milde geur en reinigt mijn haar zoals het hoort. Het enige minpuntje is dat deze shampoo in mijn oog terecht kwam, maar misschien was het ook wel onhandigheid van mezelf. Al met al een aanrader!

Natural Fresh Hair is het eerste verkooppunt van Alikay Naturals in Nederland.
Deze Alikay Naturals Caribbean Coconut Milk Shampoo kocht ik voor € 17,95.

Welke shampoo gebruik jij?

♥ Amanda

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *