3 dingen die ik WEL ga doen met mijn haar

Ik stond op het punt om mijn haren te knippen in september 2016. Mijn haar groeide, maar ik kon geen lengte behouden. Voor de één is lengte niet belangrijk, maar een combinatie van gezond haar en lengte zijn voor mij wél belangrijk. In dit artikel lees je over 3 dingen die ik wel ga doen met mijn haar.

Gerard Cosmetics Iced Mocha

DIY velvet choker

In plaats van focussen wat ik niet meer ga doen, wil ik focussen wat ik wel ga doen. Positief en makkelijker vol te houden. Ergens in 2014 ging ik met mijn goede gedrag naar de kapper. Ik droeg mijn haar al drie jaar natural en ik had al mijn moed verzameld om mijn haren te gaan kleuren. Mijn haar kleuren was voor mij een beloning, hmmm klik hier voor het artikel en kijk maar of het een beloning was. Vervolgens mijn haar opnieuw leren kennen en ik ontdekte flat twist en aan de onderkant een bantu knot. Deze stijl heeft mijn haar niet veel goeds gedaan en in 2016 was ik het zat. Ik vertelde mijn verhaal aan een kennis en ze gaf als antwoord: ga terug naar de basis. Zo gezegd, zo gedaan.

Mijn basis

Voor iedereen zal de basis anders zijn. Mijn basis is mijn haar met rust laten. Ik droeg mijn haar altijd met een knot omhoog. Mijn punten waren altijd beschermd en af en toe droeg ik mijn haren los. Dit is voor mij de basis en dit ga ik een tijdje ook doen. In plaats van mijn haren in een knot op mijn hoofd dragen. Ga ik mijn haren een tijdje vlechten. Binnenkort een artikel over het vlechten van mijn haar.

KathleenLights x ColourPop

3 dingen die ik wel ga doen met mijn haar

1. Elke week een (milde) proteïne conditioner

Let op! Dit is niet voor iedereen geschikt. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ik banaan/avocado/yoghurt in mijn haren moet doen. De gedachte om eten in mijn haren te smeren hmm ik pas. Bananen en yoghurt eet ik niet en dus smeer ik het ook niet in mijn haar. Avocado eet ik liever op dan dat ik een papje van maak, voor mijn haar. Ik gebruik deze proteïne conditioner en ik ben er verliefd op. Lees mijn review waarom.

Sinds december 2016 gebruik ik ook Aphogee two-step protein treatment & balancing moisturuzer. Hier komt ook nog een artikel over. De Aphogee gebruik ik om de tien weken.

2. Mijn haren met rust laten

Mijn haren met rust laten staat op dit moment gelijk aan het dragen van vlechten. Elke week maak ik mijn hoofdhuid en mijn eigen haar nat. Ik gebruik een olie van Curls de blueberry bliss. Deze olie zat in de Black Beauty box.

3. Biotine slikken

Elke dag slik ik twee tabletten van 1000mcg van Holland & Barrett (De Tuinen). Ik kan je nog niet zeggen welk effect het heeft op mijn haar. Misschien kan ik nooit het effect meten, maar zolang het niet schaadt blijf ik het slikken. Mijn eerste potje is bijna leeg. Ik gebruikte om precies te zijn the mane choice manetabolism plus (5000mcg), maar na drie dagen kreeg ik een hele grote puist. Hold on wait a minute. Ook hier kan ik niet zeggen dat het veroorzaakt is door the mane choice. Ik ga het wel weer een keer proberen.

Waar ga jij ook dit jaar mee beginnen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *